Over mij


Mieke Janssen Tekstbureau 'T Lettert

Het gezicht achter Tekstbureau 't Lettert ben ik: Mieke Janssen, 31 jaar oud, neerlandica en een enorme fan van het puzzelen met taal. Dat laatste is niet altijd zo geweest. Ik had als klein meisje geen dagboek waar ik urenlang in schreef en droomde niet van een baan als schrijfster, maar kassamedewerker van een kinderschoenenwinkel, dat leek me wel wat. Een kassa, schoenen en kinderen was alles waar ik me destijds het liefste mee bezighield. In de kassa's en schoenen bleek later -hoe vreemd ook- wat weinig toekomst te liggen, maar de interesse in kinderen is nooit verdwenen.

 

De eerste carrièrestap na mijn studie Nederlands was dan ook het onderwijs. Als docent Nederlands heb ik mogen ervaren hoe het is om met kinderen te werken die de Nederlandse taal zien als een volkomen onlogisch systeem. Het samen 'ontletteren' van dit systeem leidde niet alleen voor de leerlingen tot succesvolle inzichten, maar ook voor mij persoonlijk. Het heeft me laten beseffen dat ik taal niet langer meer wil zien als slechts een systeem met regels die goed of fout zijn, maar als communicatiemiddel waarbij alles mag en creativiteit beloond wordt. De volgende stap in mijn carrière was dan ook een eigen tekstbureau. Zo eentje waarbij ik buiten de lijntjes mag schrijven, maar wel altijd blijf streven naar perfectie tussen woorden.

 

Schrijven is leuk, maar een goed gesprek is de basis voor een goede tekst. Dus neem gerust eens contact met me op en wie weet kan ik jou bijstaan met het creëren van bijzondere teksten.